Avrupalı gençler organik karpuz pekmezi üretti

Avrupalı gençler organik karpuz pekmezi üretti -İtalya, Romanya ve Polonyadan gelen 20 genç, Burdurun Karakent Köyündeki Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezindeki organik üretim çalışmalarına katıldı (Fotoğra


BURDUR (A.A) - İtalya, Romanya ve Polonyadan gelen 20 genç, Karakent Köyünde bulunan Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde organik ürün yetiştirme çalışmalarına katıldı.
     Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Projeleri Kültür Değişim Programı çerçevesinde İtalya, Romanya ve Polonyadan gelen gençler, Burdurun Karakent Köyünde kansere dikkat çekmek amacıyla kurulan Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.
     Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Öztürk Sarıca, yaptığı açıklamada, Avrupalı gençlerin bir hafta boyunca merkezdeki çalışmalara katıldığını söyledi. Merkezde üretilen her şeyin doğal olduğunu, kimyasal maddelerden uzak yetiştirildiğini dile getiren Sarıca, Kültürel değişim kapsamında merkezimizi ziyaret eden gençler, hem kansere karşı bilgilendirildiler hem de organik ürün yetiştirme çalışmalarımıza katıldılar dedi.
     Merkezde dut pekmezi, karpuz pekmezi ve salça gibi ürünlerin yapıldığını anlatan Sarıca, Yaptığımız kimyasalsız üretimlerden bir tanesi de karpuz pekmezi. Özellikle pekmez topraklarının bir kısmının arsenikli olduğunu duymuştuk. O yüzden pekmez toprağı kullanılmadan pekmez yapımını göstermeye çalışıyoruz dedi.
     20 gencin katılımıyla da merkezde doğal karpuz pekmezi ürettiklerini dile getiren Sarıca, gençlerin doğal karpuz pekmezi yapımını öğrendiklerini, kendi ülkelerine gittiklerinde de kansere karşı savaşı sürdüreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Avrupalı gençler organik karpuz pekmezi üretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER