Avukat türbanlı girince duruşmanın ertelenmesi

Avukat türbanlı girince duruşmanın ertelenmesi -Çorum Barosu Başkanı Özyılmaz: Mevcut bir yargı kararı varsa devletin tüm kurum ve kuruluşları bu karara uymak zorundadır


ÇORUM (A.A) - Çorum Barosu Başkanı İbrahim Özyılmaz, Mevcut bir yargı kararı varsa devletin tüm kurum ve kuruluşları bu karara uymak zorundadır dedi.
     Özyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın, Ankara Adliyesinde görülen bir davaya türbanıyla girmesi üzerine, hakimin, Danıştay 8. Dairesi, avukatların başı açık görev yapmalarına dair düzenlemenin yürütmesini durdurmuş olsa da avukatların meslek kuralları ve kamu hizmeti yapmaları nedeniyle yargılamalara türbanlı giremeyecekleri gerekçesiyle yargılamayı ertelemesinin doğru olmadığını söyledi.
     Danıştay 8. Dairesinin, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) türbanlı avukatların başı açık görev yapmalarına dair düzenlemesinin yürütmesini durdurduğuna dikkati çeken Özyılmaz, şunları kaydetti:
     TBB tarafından aralarında Çorum Baromuzun da yer aldığı barolara gönderilen genelge ile başı kapalı avukatların duruşmalara kabul edilmesi gerektiği bildirilmişti. Bu karar ve düzenlemeye rağmen Ankara Adliyesinde yaşanan olayı doğru bulmuyorum. Mevcut bir yargı kararı varsa devletin tüm kurum ve kuruluşları bu karara uymak zorundadır. Yargı kararlarına ilk önce yargılama yapan kurum ve kuruluşların uyması gerekir.
     İnsanların başta inançları gereği olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı başörtüsü kullanabileceğini vurgulayan Özyılmaz, Bu konuda Çorum ilimizde hiçbir sıkıntı yok. Arkadaşlarımız başörtülü olarak duruşmalara girebiliyorlar. Bunun Ankarada da genişletilmesinden yanayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Avukat türbanlı girince duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER