Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız: İhtiyacımız olan şey, mesleğin itibarını koruyacak ve birikmiş bütün problemlerini çözecek yeni ve şümullü bir Avukatlık Kanununun yasalaşmasıdır


MANİSA (A.A) - Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, İhtiyacımız olan şey, mesleğin itibarını koruyacak ve birikmiş bütün problemlerini çözecek yeni ve şümullü bir Avukatlık Kanununun yasalaşmasıdır dedi.
     Avukatlar Günü dolayısıyla Manisa Barosu tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yargı mensupları ve avukatlara saldırıların arttığını savundu.
     Savunma mesleğinin zor bir süreçten geçtiğini, acilen savunma mesleğinin bütünüyle yeniden gözden geçirilmesinin zaruri olduğuna değinen Balkız, dayanışma içinde olmaları gereken günler yaşadıklarını ifade etti.
     Balkız şöyle konuştu:
     Yıllardır mücadelesini verdiğimiz ama bir türlü alamadığımız mesleki haklarımızın elde edilmesi için mesleki dayanışmamızı sürdüreceğiz. Üslubumuz kavga değil müzakeredir ancak ısrarcı ve metin olacağız. Perakende taleplerin peşinde değiliz. İhtiyacımız olan şey, mesleğin itibarını koruyacak ve birikmiş bütün problemlerini çözecek yeni ve şümullü bir Avukatlık Kanununun yasalaşmasıdır. Mevcut staj eğitimi avukat adaylarını mesleğe hazırlamaya elverişli değildir. İyi hazırlanmış ve donanımlı bir staj eğitimi zorunlu olduğu kadar mesleğe giriş sınavı da zorunlu hale gelmiştir.
     Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ise savunması güçlü olmayan bir adalet sisteminin topal ve eksik kalacağı konusunda bütün hukukçuların hemfikir olduğunu söyledi.
     Törene, Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu ile avukatlar katıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER