Avustralyanın Çanakkale Konsolosu McDonaldın veda ziyaretleri

Avustralyanın Çanakkale Konsolosu McDonaldın veda ziyaretleri


ÇANAKKALE (A.A) - Haziran ayı sonunda görev süresi dolacak olan Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald,Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasına (ÇTSO) veda ziyaretinde bulundu.
     McDonald, ziyarette yaptığı açıklamada, 3 yıllık görev süresinin hızla geçtiğini belirterek, Çanakkalenin çok güzel bir kent olduğunu söyledi.
     Çanakkalede, çok güzel zaman geçirdiğini ifade eden McDonald, Avustralyalı bir arkadaşınızın olduğunu unutmayın dedi.
     ÇTSO Başkanı Bülend Engin de Çanakkale Deniz Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla Avustralyanın iki büyük futbol takımının şampiyonluk maçını Çanakkalede yapmaları önerisinde bulundu.
     Siz sadece organizasyonu yapın. Biz stadyumun organizasyonu, gerekirse kapasitenin artırılması, ulaşım ve konaklama gibi diğer konuları çözmeye hazırız diyen Engin, böyle bir organizasyonu ÇTSO yönetim kurulu olarak desteklemekten büyük gurur duyacaklarını bildirdi.
     Engin, Bu teklifi ticari bir olaydan ziyade tarihe olan saygımızın bir ifadesi olarak kabul edin diye konuştu.
     Bunun üzerine Konsolos McDonald, yıl içine yayılacak etkinlikler arasında Avustralyalı takımların karşılaşacağı bir futbol maçının da yer alabileceğini belirtti.
     2015 yılında çok fazla sayıda kültürel aktivite olacağını, futbol maçının da bunlardan birisi olabileceğini belirten McDonald, konuyu yetkililere ve görevi devralacak yeni konsolosa ileteceğini kaydetti.
     Daha sonra ÇTSO Başkanı Engin ve McDonald, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir : Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Avustralyanın Çanakkale Konsolosu McDonaldın veda ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER