Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Amasyada: -Ferhat nasıl Şirini için dağları delmişse bizler de milletimizi, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturmak için bölünmüş yollarla her yeri donattık. Yolları böl


AMASYA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ferhat nasıl Şirini için dağları delmişse bizler de milletimizi, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturmak için bölünmüş yollarla her yeri donattık. Yolları böldük, gönülleri, hayatları, milleti birleştirdik dedi.
     Çeşitli programlara katılmak üzere Amasyaya gelen Bakan Yıldırım, ilk olarak Vali Abdil Celil Özü makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından Yıldırım, yapımı tamamlanan Ziyaret beldesi köprülü kavşağının açılış törenine katıldı.
     Ziyaret İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Mehter Takımının gösterileriyle karşılanan Yıldırım, gösterinin ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
     Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Amasyanın, Türk milletinin özüne öz katmış, kanına kan katmış bir kent olduğunu söyledi.
     Güzellikleri kadar aşıklarıyla da kentin meşhur olduğunu hatırlatan Yıldırım, Vur kazmayı dağa Ferhat, çoğu gitti azı kaldı diyerek başladığımız birçok ulaşım projemizde bize feyz veren Ferhat, Amasyanın bağrından çıkmıştır. Ferhat nasıl Şirini için dağları delmişse bizler de milletimizi, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturmak için bölünmüş yollarla her yeri donattık, yolları böldük, gönülleri, hayatları, milleti birleştirdik diye konuştu.
    
     -Yolları bölecek, gönülleri birleştireceğiz-
    
     İktidara geldiklerinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu anlatan Yıldırım, bugün toplam 21 bin 600 kilometre bölünmüş yol olduğunu ifade etti.
     Şehirlerin artık birbirlerine bölünmüş yol ile bağlandığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bu yolları iyi bilirim. Ben de bu dağların, Kelkit Vadisinin çocuğuyum. Bu yolların çilesini iyi bilirim. Ama artık bu yol bir seyahat yolu oldu. Eziyet olmaktan çıktı, bir keyif yolu oldu. 3 yıl önce Edirneden Karsa kadar bu yolun tamamını bölünmüş yol yaptık, büyük kısmını da sıcak asfaltla kapladık. Bugün 14 bin kilometreye varan sıcak asfalt uygulaması başlattık. Sıcak asfalt sadece yolun üstünün kaplanması demek değildir. Yol yapmaktan daha zahmetli ve pahalıdır. Varsın olsun, milletimizin ayağına taş değmesin, yolları açılsın. Yolları bölecek, gönülleri birleştireceğiz. Çünkü bu ülkede milletine sevdalı, dünyanın saygı duyduğu bir millet sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Sayın Başbakanımızın talimatıdır. Milletin yolunu açacağız, 50 yıllık hızlı tren özlemini gidereceğiz, yolları böleceğiz, gönülleri birleştireceğiz dedi. Bu talimatı aldık. O gün bugündür 100 bini aşkın arkadaşımızla yollardayız. Gece gündüz demeden yol yapıyoruz, milletin yollarını açıyoruz. Büyük aşık, Aşık Veysel ne güzel söylemiş, Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece. Bugün olsa Uzun bir duble yoldayım, gidiyorum gündüz gece derdi.
    
     -Şu anda 74 vilayet bölünmüş yolla birbirine bağlanıyor-
    
     Havayolunu halkın yolu yapmayı amaçladıklarını anlatan Yıldırım, bu işlerin lafla olmadığını, olsaydı geçen 50 yıllık süreçte rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.
     Amasyada bölünmüş yolu 245 kilometreye çıkardıklarını belirten Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
     Biz göreve başladığımızda ülkede 6 vilayetimiz bölünmüş yolla birbirine bağlanıyordu. Şu anda 74 vilayet bölünmüş yolla birbirine bağlanıyor. 6 nerede, 74 nerede- İşte hizmet burada. Durmak yok yola devam diyoruz. Sıra Amasyayı da ilgilendiren çevre yolunda. Harşena Dağını da dize getireceğiz. Böğrüne kazmayı vurduk. Amasyayı Harşena Dağının esaretinden kurtarıyoruz. 3 bin 950 şantiyede çalışıyoruz. Bu iktidar döneminde rantiye devri bitti, şantiye devri geldi.
    
     -Bu iktidar milletin gönlüne yol yapmıştır-
    
     Türkiyenin bağımsızlığının Amasyada kararlaştırıldığını hatırlatan Yıldırım, bu yurdu teslim edenlerin tek vasiyeti olduğunu, bu toprakları bölücülere çiğnetmeyeceklerini söyledi.
     Tren yolu, havalanı yapmaktan öte gönüllere yol açmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
     Demiryolu da yaparız ancak ondan daha önemlisi milletin gönlüne yol yapmaktır. Bu iktidar milletin gönlüne yol yapmıştır. Milleti birleştiren iktidar olmuştur. İlk günden bu yana milletimizin geleceği için canla başla mücadele ediyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. Varsın olsunlar, bu da geçer. Yol yaptıkça, demiryolu yaptıkça, milletin yüzünü güldürdükçe terör de panikliyor. Tek çaresi kalıyor, şantiyelere saldırmak. Neden- Medeniyet olmasın, kalkınma olmasın. Yemezler, artık bölücülüğe prim yok. Bin yıl boyunca Kürdü ile Türkü ile 72 millet bir arada yaşadık. Tasada bir olduk, sevinçte bir olduk, bundan sonra da böyle olacaktır. Bizde kilometrelerce laf, bir arpa yolu iş değil, kilometrelerce yol var.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER