BAKAnın desteklediği zeytin fabrikası incelendi

BAKAnın desteklediği zeytin fabrikası incelendi -BAKA Genel Sekreteri Engin: -Yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA, sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKAnın yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüğünü ve bu doğrultuda sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır olduğunu bildirdi.
     Engin, Manavgat Ziraat Odasının zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulundu. Engin, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık Manavgat Ziraat Odasının Taşağıl beldesindeki zeytinyağı üretim fabrikası için Manavgatlı Üreticilerden Zeytinyağı Üretim Hamlesi başlıklı proje hazırlayarak, BAKAdan 2011 yılında 300 bin lira destek aldığını bildirdi.
     İklim ve toprak yapısı kaliteli zeytin yetiştiriciliğine elverişli Manavgatın zeytincilikte gelişmesi ve yağının marka olması için önemli bir projeyi desteklediklerini kaydeden Engin, 16 bin üyesi bulunan Manavgat Ziraat Odasının örnek başarıya imza attığını belirtti. Fabrikadaki teknolojinin yenilendiğine, teknolojiye uygun zeytin sıkım makineleri alındığına işaret eden Engin, üretimin daha hijyenik hale getirildiğini ve üretim kalitesinin yükseltilerek kayıpların önlendiğini ifade etti.
     Verilen desteğin olumlu bir yansımasını görmekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden Engin, Rekabet gücünü artıran Manavgat Ziraat Odasının üye üreticilerin gelirlerinin artırılmasını sağlaması bizleri mutlu etti. Yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA, sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır dedi.
     Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de fabrikanın BAKAdan aldığı destekle günlük kapasitesini 20 tondan 110 tona çıkardığını bildirdi. Manavgatın zeytinyağında altın çağını yaşadığını ve bunda BAKAnın önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Metin, Bu yıl 2 bin 500 ton zeytin işlemeyi hedefledik. Ticari bir beklentimiz yok, amacımız çiftçiye daha iyi hizmet sunabilmek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber BAKAnın desteklediği zeytin fabrikası incelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER