Bakan Yılmaz başkanlığında Sivas konuşuldu

Bakan Yılmaz başkanlığında Sivas konuşuldu -Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığında, milletvekilleri ve çeşitli kurumların yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Sivasta 2012de yapılan ve 2013de yapılması planlanan yatı


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığında, milletvekilleri ve çeşitli kurumların yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Sivasta 2012de yapılan ve 2013te yapılması planlanan yatırımlar değerlendirildi.
     Toplantıya, AK Parti Sivas Milletvekilleri Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan, eski Sivas Valisi ve Bakanlık Müşaviri Hasan Canpolat, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Cüneyt Derek, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kenan Adiloğlu, Tüdemsaş Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile DSİ, Karayolları ve İller Bankası Sivas Bölge Müdürleri ile diğer birim yetkilileri katıldı.
     Toplantıda sunum yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye genelindeki yatırımları ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni (YHT) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiyede 19 ilde lojistik merkezin kurulacağını açıklayan Karaman, bunlardan birinin Sivasta olacağını bildirdi. Yerköy-Sivas hattında yüzde 93 oranında fiziki ilerleme sağlandığını ve Ankara- Yerköy arasındaki mesafenin de 2012 yılında ihale edildiğini belirten Karaman, projenin 2015 sonu veya 2016 olacağını kaydetti. Karaman, proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 2 saate düşeceğini vurguladı.
     Tüdemsaş Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan da, bundan sonra vagon kumlama ve boyama işleminin daha ileri teknoloji kullanılarak yapılacağını, 2013 yılında yenilenme ve tamiri yapılacak vagon sayısını 475 olduğunu açıkladı. Koçarslan, Tüdemsaş olarak hedeflerinin Sivas sanayisiyle bütünleşmek olduğunu ifade etti.
     Daha sonra sırasıyla Karayolları, DSİ, ve İller Bankası Bölge Müdürleri de birim faaliyetleri hakkında sunum yaptı, Bakan Yılmaz ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivasın ekonomik ve sosyal kalkınmasına ilişkin, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileriyle buna benzer toplantıların bundan sonra da devam edeceğini vurgulayarak, katılımcılara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bakan Yılmaz başkanlığında Sivas konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER