Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada (2)

Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada (2) -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -Suriye muhalefetinin herhangi bir şekilde, bizim bildiğimiz kadarıyla ve yapılan açıklamalardan çok açık bir şekilde ortaya çıktığı kadarıyla; açık bir şekilde


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye muhalefetinin herhangi bir şekilde, bizim bildiğimiz kadarıyla ve yapılan açıklamalardan çok açık bir şekilde ortaya çıktığı kadarıyla; açık bir şekilde Suriye halkının, kanın eline bulaştığı kişilerle böyle bir diyalog içinde olduklarına veya olmaya hazır olduklarına dair bir beyanları yok dedi.
     Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgunu makamında ziyaret etti.
     Ziyaretin ardından Avcı ile birlikte basına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bir gazetecinin, Suriyeli muhalif liderin, muhtemelen Suriye yönetimini kastederek, Müzakerelere hazır oldukları yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatibin açıklamalarıyla ilgili değişik rivayetler yapılabildiğini, yakın dönemde de kendisiyle görüştüğünü söyledi.
     Doğrudan kendi açıklamalarına bakıldığında Hatibin çok açık bir şekilde Eli kana bulaşmamış olan Suriye yönetimindekilerle görüşebiliriz ifadesini kullandığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:
     Yoksa Suriye muhalefetinin herhangi bir şekilde, bizim bildiğimiz kadarıyla ve yapılan açıklamalardan çok açık bir şekilde ortaya çıktığı kadarıyla, açık bir şekilde Suriye halkının, kanın eline bulaştığı kişilerle böyle bir diyalog içinde olduklarına veya olmaya hazır olduklarına dair bir beyanları yok. Ama bu konuda herhangi bir suça bulaşmamış olanlarla ise her zaman diyalog kapısının açık olduğunu da ifade ettiler.
    
     -Cilvegözü Sınır Kapısı-
    
     Davutoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısında meydana gelen patlamayı hatırlatan bir gazetecinin, Bu patlamayla ilgili sınır kapılarında ihmallerin olup olmadığı tartışmaları var. Bununla ilgili sınır kapılarında herhangi bir düzenleme yapacak mısınız- Ya da vize uygulamasını getirecek misiniz- şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:
     Vize uygulaması söz konusu değil. Suriye ile Türkiye arasında vizeler yok. İnsani durumlar söz konusu olduğunda da zaten bütün bu insani durum gereği ülkemize gelmek durumunda olan Suriyeli kardeşlerimize kapımızın açık olduğunu her zaman söyleyegeldik. Ancak tedbir konusu ise en geniş kapsamıyla ele alınıyor. Kurumlarımız tarafından da kapılarda daha sıkı kontrol yapılması, kapıların hemen önünde bazı kontrol noktaları oluşturulması konusunda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Tedbir alınır ancak kapı kapanmaz.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER