Balıkesirde Engelsiz Yaşam Merkezi...

Balıkesirde Engelsiz Yaşam Merkezi...


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer Yalım, biri merkezde, diğeri Gönen ilçesinde olmak üzere iki ayrı huzurevi ile Engelsiz Yaşam Merkezi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
     Yalım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesire, Yaşlı Yaşam Evi adı altında ikinci bir huzur evinin kazandırılması noktasındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.
     Paşaalanı Mahallesinde bu amaçla iki apartmanın kiralandığını anımsatan Yalım, Yaşlılarımız, kendilerini çevreden soyutlamadan, yalnızlık duygusuna kapılmadan yaşamalarını sürdürecek. Kendi alışverişlerini yapıp ev ortamı içinde kendi ihtiyaçlarını sağlayacaklar ve toplumdan uzaklaşmadan yaşayacaklar dedi.
     Engelsiz Yaşam Merkezi projesini ise Adnan Menderes Mahallesindeki mevcut huzurevinin bahçesini değerlendirerek Balıkesire kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Yalım, bu konuda Balıkesir Belediyesinin imar değişikliği kararını beklediklerini söyledi.
     Yalım, Gönende, Belediyenin katkılarıyla yapılması planlanan 40 kişilik huzurevi ile ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini kaydetti.
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirde Engelsiz Yaşam Merkezi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER