Balıkesirde gazete sahibinin darbedilmesi

Balıkesirde gazete sahibinin darbedilmesi -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Ayna Gazetesi Sahibi Semih Bollukun darbedildiği saldırıyı kınadı.
     Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Ayna Gazetesi Sahibi ve cemiyet üyesi Bollukun gazetesinin bulunduğu Çiğdem Sokakta telefonla konuştuğu sırada yanına gelen üç kişi tarafından darp edildiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.
     Demir, bu saldırının endişe verici olduğunu vurgulayarak, Türkiyenin hukuk devleti olduğu ve hak arama yolunun kaba kuvvete değil, bağımsız yargıya başvurmaktan geçtiğini hatırlattı. Bu saldırıyla günümüzde aklın, mantığın ve vicdanların köreldiğini gördüklerini ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Hiç kimse gazetecinin yaptığı haberi beğenmek, alkışlamak zorunda değildir. Şanı, sıfatı ne olursa olsun hiç kimse benimsemediği haber veya başka bir nedenle değerli bir varlık olan insana karşı kaba kuvvet kullanma hakkına sahip değildir. Gazetecinin haberinde veya yorumunda bir yanlışlık varsa bunun karşılığında ben sana gününü gösteririm, döverim, asarım, keserim diyerek kaba kuvvete başvurmak yerine, önce cevap ve düzeltme hakkı kullanılması yoluna gidilmelidir. Medeni toplumlarda bu böyledir. Türkiyenin bağımsız bir hukuk devleti olduğu gerçeği ve hukuk devletlerinde dağ başı kurallarının geçerli olmadığının bilinmesi gerekir.
     Son zamanlarda siyasi kimlik taşıyan bazı isimlerin, eleştiriye açık olmadığını ve basın mensuplarına karşı seviyeyi zorlayan ifadeler kullandıklarını gördüklerini belirten Demir, şöyle devam etti:
     Siyasetçilerimize, Balıkesir 2. Asliye Ceza Mahkemesinin bize göre tarihe de geçecek kararındaki şu kısa ve öz metni okumalarını salık veriyoruz; (Siyasetle uğraşanların her davranışı ve faaliyetleri, kamuoyu tarafından takip edilip, gerektiğinde sert bir şekilde eleştirilebilir. Bu, basın özgürlüğü yönünden vazgeçilmez gerekliliktir)
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde gazete sahibinin darbedilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER