Balıkesirde geri dönüşümle 65 bin ağaç

Balıkesirde geri dönüşümle 65 bin ağaç korundu


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Belediyesinin yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarında şehrin ekonomisine 2 milyon lira katma değer kazandırıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ambalaj atıklarını kaynağında ayrı toplama, atık pil ve bitkisel yağların toplanması çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.
     İl merkezindeki 18 mahalle ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen çalışmalarda, Balıkesir nüfusunun yüzde 70nin ambalaj atıkları toplanırken, kentin muhtelif yerlerine yerleştirilen geri dönüşüm kutuları ve vatandaşların da katkısıyla 2011 yılında 5 bin 500 ton ambalaj atığı toplandı.
     Böylece bir yandan bir yılda 65 bin ağacın kesilmesi engellenirken, diğer yandan da şehir ekonomisine yılda 2 milyon lira katma değer kazandırıldı.
     Balıkesir Belediyesi tarafından atık pil ve bitkisel yağların toplanması çalışmalarına da devam ediliyor.
     Atık pil ve bitkisel yağların insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar hakkında bilgiler veren yetkililer, pillerin cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt gibi ağır metaller ve kimyasal maddelerden üretildiğini, gelişigüzel çöp kutularına ve çevreye atılan bir adet kalem pilin dört metrekare toprağı kirleterek üretim yapamaz hale getirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirde geri dönüşümle 65 bin ağaç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER