Balıkesirde sıcaklık 37 derecenin üzerine çıktı

Balıkesirde sıcaklık 37 derecenin üzerine çıktı -Mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde seyreden bunaltıcı hava, sıcak karşısında çalışan fırıncılar ve dönerciler ile tarım işçilerine zor anlar yaşattı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde hava sıcaklığı 37 derecenin üzerine çıkarken, özellikle fırıncılar ve dönerciler ile tarım işçileri sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Balıkesirde dün 38,6 dereceye kadar çıkan sıcaklık, bugün de gölgede 37 derecenin üzerini gördü.
     Haziran ayı uzun yıllar yüksek sıcaklık ortalamasının 29,3 derece olduğu kentte, normallerin 8-9 derece üzerine çıkan bunaltıcı hava nedeniyle birçok kişi, zorunluluk dışında günü evinde geçirmeyi tercih etti.
     Sıcak hava, bazı iş kolunda çalışanlara zor anlar yaşattı. Özellikle sıcak karşısında çalışmak zorunda olan fırıncılar, dönerciler ve lokantaların arka kısmındaki aşçılar ile tarım işçileri, gün boyunca sıcaktan en fazla etkilenenlerin arasında yer aldı.
     Yetkililer, gölgede 37 derecenin üzerinde ölçülen sıcaklığın güneş altında çok daha yüksek hissedileceğini ve rahatsızlıklara yol açabileceğini belirterek, sıcakların hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.
    
     Muhabir : Zafer Akpınar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesirde sıcaklık 37 derecenin üzerine çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER