Bartında Kooperatifçilik konulu seminer düzenlendi

Bartında Kooperatifçilik konulu seminer düzenlendi


BARTIN (A.A) - Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kooperatifçilik konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsettar Bayram, il müdürlüğü binasında düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kooperatifçilik eğitim programıyla kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerine, teknik bilgi desteği yanında sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Kooperatifçiliğin, ortak hareket etme kültürünü esas alan birliktelikler olduğunu aktaran Bayram, şöyle konuştu:
     Kooperatifler, sosyal sermayenin artırılması ve refahın toplum tabanına yayılması gibi çok önemli misyona sahiptirler. Kooperatiflerin var oluş gayeleri Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözümüzde saklıdır. Ülkemizde devletin yaptığı işleri, gelişmiş ülkelerde kooperatifler ve birlikler yapıyor. Ülkemizde de son yıllarda, özellikle birlikler yoluyla önemli adımlar atılıyor. Kooperatiflere ait fabrikalar, alış veriş merkezleri, bankalar, hastaneler gibi sosyal amaçlı kuruluşlar ve tesisler ortaklarına hizmet vermektedirler. Kooperatifler sosyal ve ekonomik kalkınmaya etkileri kadar her vatandaşımıza açık üyelikler olması, demokratik yönetim, tarafsızlık gibi ilkelerle de bütünlük arz etmektedir
     Toplantıda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Bilasa, çiftçilerle ziyaret ettikleri Burdur İli Yarıköy Köyü Toplu Sağım Sistemleri, Ziraat Teknikeri Refik Yüksel de kooperatif ana sözleşmesi ve kooperatifçilik mevzuatı hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sabri Karsavul, Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Altınok ile kooperatif başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında Kooperatifçilik konulu seminer düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER