Bartın Valisi Savur:

Bartın Valisi Savur: -Bartının il olduğunu bilmeyen, haritada yerini bulamayan, Batman ile karıştıran pek çok insanla karşılaştım, bu hiç hoş değil


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Bartının il olduğunu bilmeyen, haritada yerini bulamayan, Batman ile karıştıran pek çok insanla karşılaştım, bu hiç hoş değil dedi.
     Savur, İnkumu Özel İdare Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, demokrasinin olmazsa olmazlarından birinin basın yayın organları olduğunu ve birlikte bir yönetim anlayışı sergilemek için çalışacaklarını söyledi.
     Bir takım gezilerde basın mensuplarını da yanlarında görmek istediğini, güzel olan çalışmaları, varsa aksaklıkları gazetecilerin kamuoyuyla paylaşmasına imkan vermeyi düşündüklerini anlatan Savur, Bartının içeriden ve dışarıdan değerlendirildiğinde ortaya çıkan iki sonuç gördüğünü, kente dışarıdan bakıldığında hoş olmayan tespitleri olduğunu belirterek, devam etti:
     Bartın tanınmıyor. Bunu kabullenmek mümkün değil. Bartının il olduğunu bilmeyen, haritada yerini bulamayan, Batman ile karıştıran pek çok insanla karşılaştım. Bu hiç hoş değil. Bunun sebeplerine bakmak lazım. Bunu aşmak için gerekli çalışmaları yapmak zorundayız. Bartına içeriden bakıldığında da güzel bir hava, Ege kasabası atmosferi gördüm. Ama Bartınlıların da kendilerini il vatandaşı gibi hissetmediklerini düşünüyorum. Bizler, Bartının il olduğunun farkına vardırmanın göreviyle karşı karşıyayız. Biz de bu konuda bir takım uygulamalar içindeyiz. Ben birkaç gündür eskort kullanıyorum. Peki buna ihtiyacım mı var- Hayır. Ama Bartın, bir il olduğunu, bir devlet büyüğü, bir vali barındırdığını hissetsin. Bizim bir valimiz var, devletimiz burada denilsin. Bartın, il olduğunun farkına varacak, Bartınlılar da il vatandaşı olduğunu hissedecek. Bartındaki basın mensupları da il basını, il gazetecisi olduğunuzu hissedecekler. Buna söz veriyorum. Ben buraya makamla yücelmeye değil, makamın yüceliğine yücelik katmaya geldim.
     Zaman zaman gazetecilerle sohbet ortamı içerisinde bir araya gelerek karşılıklı görüş alış verişinde bulunacaklarını ifade eden Savur, her zaman eleştiriye açık olacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Bartın Valisi Savur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER