Başarılı organ nakilleri genç ressamı umutlandırdı

Başarılı organ nakilleri genç ressamı umutlandırdı -Küçük yaşta kaza sonucu kollarını kaybettiği için ayaklarıyla yaptığı resimlerle sergiler açan Ayşe Işık, Akdeniz Üniversitesinde yapılan organ nakillerinin ardından kollarına ka


MERSİN (A.A) - Küçük yaşta bir kaza sonucu kollarını kaybettiği için ayaklarıyla yaptığı resimlerle sergiler açan genç sanatçı Ayşe Işık, Akdeniz Üniversitesinde yapılan organ nakilleri ile umutlandı.
     Ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerle 28inci kişisel sergisini açan Işık, dünyanın ilk rahim nakli, Türkiyenin ilk yüz nakli ile aynı anda kol ve bacak nakilleri yapılmasının ardından, artık ayaklarıyla değil, elleriyle resim yapmak istiyor.
     Adıyamanın Besni ilçesi Üçgöz köyünde 5 yaşındayken babasının çalıştığı biçerdöveri oyuncak olarak düşünüp yanına yaklaşınca iki kolunu da kaybeden 27 yaşındaki Ayşe Işık, günlük günlük işlerini ayaklarıyla yaptığı gibi, ayaklarıyla resim de yapıyor.
     Işık, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisinde Ayak İzi adını verdiği 28inci kişisel sergisinin açılışı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ayaklarıyla yaptığı resimleri elleriyle devam ettirmek istediğini söyledi.
     Kol nakli için Akdeniz Üniversitesine başvuruda bulunduğunu bildiren Işık, Haberlerde çıkan başarılı nakiller beni çok umutlandırdı. Artık kollarımın olmasını istiyorum. Fırçayı ellerimle de tutmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte kollarım olursa resme daha çok sarılacağımı düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Başarılı organ nakilleri genç ressamı umutlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER