Çankırı POMEM 12. eğitim öğretim dönemi

Çankırı POMEM 12. eğitim öğretim dönemi başladı -TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü Şahin: -Jandarmanın belli bölgelerden artık çıkmasını, bu alanlara kır polisi şeklinde sizlerin girmesini öneriyoruz


ÇANKIRI (A.A) - TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin,Daha demokratik bir şekilde yaşayabilmek için jandarmanın belli bölgelerden artık çıkmasını, bu alanlara kır polisi şeklinde sizlerin girmesini öneriyoruz dedi.
     Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 12. Eğitim-Öğretim dönemi törenle açıldı. POMEM konferans salonunda yapılan törene Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, kamu kurum kuruluşları temsilcileri ve POMEM öğrencileri katıldı.
     Vali Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, polisliğin çok önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, Değerli öğrencilerimiz insan hakları ve orantısız güç konusunda dikkatli olun diye konuştu.
     POMEM Müdürü Sami Korkmaz ise 2005ten beri 2 bin 585 öğrenci mezun ettiklerini dile getirerek, 12. dönem olarak okulumuzda 249 öğrencimiz ile eğitim öğretime başladık diye konuştu.
     TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise Çankırı POMEM öğrencilerine ilk dersi verdi.
     Türkiyenin 30 yılı heba edilmiş bir terörle mücadelesi olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:
     Daha demokratik bir şekilde yaşayabilmek için jandarmanın belli bölgelerden değerli komutanım mazur görsün artık çıkmasını, bu alanlara kır polisi şeklinde sizlerin girmesini öneriyoruz. Avrupa Birliği de istiyor. Çünkü 20-22 yaş grubu arasındaki jandarmanın kısa süreli askerlik içerisinde vatandaşa yaklaşımıyla bunu bir meslek haline getirmiş olan polisin ve yahut uzman çavuş niteliğindeki bir erbaş üstü jandarmanın davranışı arasında çok fark var.
     Vatandaşın ve ülkenin güvenliği düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini aktaran Şahin,Vatandaşımıza yaklaşırken son derece sevecen ve merhametli olacağız. Ama ülkemizin varlığına ve birliğine el uzatanlara karşı da en sert yüzümüzü mutlak surette göstermemiz lazım. Bu denklemi yaparken iyi tahliller yapmamız lazım. Kendimiz karşımızdakinin yerine koymamız lazım. ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırı POMEM 12. eğitim öğretim dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER