Başiskeleden kısa kısa

Başiskeleden kısa kısa -Başiskelede okul kantinleri denetlendi


KOCAELİ (A.A) - Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okul kantinlerini denetledi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin devlet ve özel okulların kantinlerinde ruhsat, hijyen ve asitli içeceklerin satılıp satılmadığı konusunda denetim gerçekleştirdiği belirtilerek, eksiği bulunan kantinlere süre verilerek tutanak tutulduğu kaydedildi.
     Açıklamada, ilçedeki okulların kantin, yemekhane ve mutfakların kontrollerinin yapıldığı anlatılarak, portör muayenesi, kantin işletme hakkı, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihi, hijyen ve çalışanların temizlik gereçlerini yerine getirip getirmediklerinin incelendiği de ifade edildi.
     Okullarda gıda güvenliği, iş yeri ve personel hijyeni ve okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı içecekler ile kızartma ve cips türü ürünlerle ilgili denetimlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, zabıta ekiplerinin satışı yasaklanan ürünleri okul kantinlerinde bulunduran işletmeciler hakkında gerekli uyarıların yapıldığı vurgulandı.
     Açıklamada, gıda zehirlenmeleri ve çeşitli hastalıklar gibi yaşamı olumsuz etkileyebilecek etkenlerin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin sıklıkla devam edeceği bildirildi.
    
     -Belediye Başkanı Ayaz, altyapı çalışmalarını denetledi
    
     Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Mehmetağa ve Kullar Yakacık Mahallesine sınır olan Karamürsel Caddesinde başlatılan altyapı çalışmalarını inceledi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, asfalt çalışmasının Yaylacık ve Mahmutpaşa Mahallesinden geçerek 3 bin 400 metre uzunluğundaki alanı kapsadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalarda 3 bin 400 metre uzunluğundaki Karamürsel Caddesinde ilk etapta yapılan onarım çalışmasıyla zeminde bozulma oluşan alanlar sağlamlaştırıldı. Bu çalışmanın ardından havaların da iyi olması fırsat bulan ekipler, alana aşınma asfaltı sererek tüm güzergahları yeniliyor.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başiskeleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER