Başkan Arı, Kumlucada muhtarlarla bir araya

Başkan Arı, Kumlucada muhtarlarla bir araya geldi -İl Genel Meclisi Başkanı Arı: -"Köylerde muhtarların bir ağırlığı, bir yönetim üstünlüğü vardır ancak bundan böyle muhtarları kimse takmaz. Şimdi bunlara sessiz kalma değil, tepki


ANTALYA (A.A) - İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Kumlucada köy muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu.
     Arı ve beraberindekileri Kumlucaya gelişlerinde CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çetinkaya, parti yöneticileri ve köy muhtarları karşıladı. Toplantıda konuşan Arı, geride bıraktıkları dört yılda iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerine inandıklarını dile getirdi.
     Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarelerinin kapanacağını hatırlatan Arı, bin 650 belde ve 16 bin 500 köyün de tüzel kişiliğini kaybedeceğini bildirdi. Köyde yaşayan vatandaşların bu yasayla şehirde yaşıyormuş gibi çevre temizlik, su, emlak vergisi ödeyeceklerini anlatan Arı, yasanın yürürlüğe girmesiyle tarımla uğraşan kişilerin sulama suyu olarak kullandıkları sondajları da parayla kullanacaklarını hatırlattı.
     Arı, şöyle konuştu:
     "Köy muhtarlarımız, güçlerini Köy Kanunundan alırlar. Yeni yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile artık köylerimizin tüzel kişiliği ortadan kalkıyor ve köylerimiz birer mahalle haline geliyor. Köylerde muhtarların bir ağırlığı, bir yönetim üstünlüğü vardır ancak bundan böyle muhtarları kimse takmaz. Şimdi bunlara sessiz kalma değil, tepki gösterme zamanıdır. Bizler ve sizleri bu duruma düşürenlere gerekli dersi verme zamanıdır."
     Köy muhtarları adına söz alan Yazır Köyü Muhtarı ve Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Karataş da bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceğini bilmediklerini söyledi. Karataş, "Köylümüz bizi çok arar. Bizler gece gündüz demeden halkımıza hizmet için çalışıyorduk. Bundan sonra nasıl olacak hiçbir bilgimiz yok. İnşallah iyi olur, sonuçlarını bir yıl sonra hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Arı, Kumlucada muhtarlarla bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER