Başörtülü görevlinin sınava alınmadığı iddiası

Başörtülü görevlinin sınava alınmadığı iddiası


KAYSERİ (A.A) - MAZLUMDER Kayseri Şubesi, dün açık öğretim sınavlarında başörtülü görevlinin sınava alınmamasına tepki gösterdi.
     MAZLUMDERden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Üniversitesinin sınavlarla ilgili yönergesinin bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini vurgulandı.
     Yönergede, Yönergeye uymayan sınav görevlileri ve bunu uygulamayan amirler hakkında tutanak tutulup, idari işlem başlatılır ibaresi yer aldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Buna dayanan sorumlu amirler, sınavlarda mevzuat korkusuyla başörtü yasağı uygulanmasına sebep olmaktadır. Bunun en son örneklerinden biri, dün Ahmet Eren Anadolu Lisesinde görüldü. Yanında sınav görev belgesiyle açık öğretim sınavının yapılacağı okula gelen İlham Duran adlı sınav görevlisi salona girememiş. Bu olay, hükümetin ve YÖKün çabalarına rağmen ne yazık ki, Anadolu Üniversitesi sınavlarında başörtü zulmünün devam ettiğinin göstergesidir. MAZLUMDER olarak din ve anayasa açısından hiçbir dayanağı olmayan kılık kıyafete yasak getiren tüm kanun ve yönetmeliklerin bir an önce iptal edilerek, toplum vicdanının rahatlatılması için TBMMyi, hükümeti ve YÖKü göreve davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Başörtülü görevlinin sınava alınmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER