Batı Akdenizin tarım potansiyeli tartışılacak

Batı Akdenizin tarım potansiyeli tartışılacak -Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının öncülüğünde düzenlenecek Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı ile Antalya, Isparta ve Burdurun tarım potansiyelleri değerlendirilecek


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde Antalya, Isparta ve Burduru kapsayacak Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı düzenlenecek.
     BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, BAKA Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında, 16 Mayısta yapılacak Tarım Çalıştayı hakkında bilgi verdi.
     Çalıştayda Antalya, Isparta ve Burdurun tarım potansiyellerinin tartışılacağını anlatan Özyürek, tarım alanında yeni tekniklerin irdeleneceğini ifade etti.
     Çalıştay ile bölgenin 10 yıllık kalkınma planına katkı sağlamak istediklerini dile getiren Özyürek, "Ülke genelinde 2014-2023 yıllarını kapsayan bölge kalkınma planları hazırlanıyor. Tarım alanında yapacağımız bu çalıştay ile tarımın 10 yıllık kalkınma planına ışık tutacağız" dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da çalıştayın çiftçilerin katılımıyla 2 oturumda gerçekleştirileceğini söyledi. Çalıştayın tüm paydaşları bir araya getireceğini anlatan Dallı, üretimdeki verimliliğin artırılmasına ve en iyi şekilde pazarlanmasının sağlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
    
     -Toslak köyünde tarım girdileri sergisi-
    
     Çalıştay kapsamında Ziraat Ajansı tarafından organize edilen Tarım Girdileri Sergisi (TARSER) de Alanyanın Toslak köyünde gerçekleştirilecek.
     Toslak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, yaklaşık 50 firmanın katılımıyla Toslak köyünde sergi düzenleneceğini söyledi. İlk defa bir köyde böyle bir etkinlik yapılacağını ifade eden Özen, tarım alanındaki firmalarla çiftçileri buluşturmak amacıyla etkinliğin Toslak köyünde düzenlendiğini bildirdi.
     Toslak ve bölgesinin tarım ürünlerinin üretimi konusunda elverişli bir bölge olduğunu belirten Özen, sergi kapsamında çiftçilerin katılımıyla çeşitli yarışmalar, şenlikler gerçekleştirileceğini ifade etti.
     Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da çalıştay kapsamında çiftçilere yönelik görüş alma formları yapılacağını, böylece mevcut tarım potansiyellerinin değerlendirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Batı Akdenizin tarım potansiyeli tartışılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER