Batmanda dereler ıslah ediliyor

Batmanda dereler ıslah ediliyor


BATMAN (A.A) - Batman Belediyesi, Savara ve Şakuli derelerinin ıslahı programında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını bildirdi.
     Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, yaptığı açıklamada, Savara Deresinin yaratacağı tehlikeyi tümden bertaraf etmek için çalışmalarının sürdüğünü, Şakuli Deresindeki inşaatı da bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Savara ve Şakuli derelerinin kış ve bahar aylarında kent için yıllardır adeta bir kabusa dönüştüğünü kaydeden Temel, Savara ve Şakuli deresinin 2006 yılında Batmanda meydana gelen can ve mal kaybına neden olan sel felaketini tetiklediğini belirtti.
     Tehlikeyi önlemek için yoğun bir çalışma başlattıkların ifade eden Temel, şöyle dedi:
     Bir kez daha aynı tahribatların yaşanmaması için 2010 yılında Seyitler ve Hürriyet mahallelerinden geçen Savara Deresinin ana taşıma deresi üzerinde 40 bin ton kapasiteli ve 2011 yılında da diğer kolu üzerinde 30 bin ton kapasiteli sel kapanları yapımını tamamladık. Savara Deresinin iki ayrı kolu üzerinde yapımını tamamladığımız sel kapanlarının toplam kapasitesi mevcut durumda 70 bin ton civarında. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile buradaki tehlikeler büyük ölçüde bertaraf edilmiş durumda. Savara Deresinin yaratacağı tehlikeyi tamamen bertaraf etmek için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler. Kısa vadede buradaki ıslah çalışmasını bitirmeyi öngörüyoruz.
     (YIL-NUR-İC)
<< Önceki Haber Batmanda dereler ıslah ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER