Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdür

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Akdeniz: 2 bin kişi, 9 ay süreyle kamu kurumlarında istihdam edilecek


BAYBURT (A.A) - Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Ömer Akdeniz, 2 bin kişinin, 9 ay süreyle kamu kurumlarında istihdam edileceğini söyledi.
     Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programının (TYÇP), İşkur tarafından işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan doğrudan veya yüklenici eliyle kamu yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan program olduğunu belirtti.
     Programın kentte 2009 yılından itibaren etkin bir biçimde uygulandığını ifade eden Akdeniz, İlk olarak 60 kişi ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızın temizlik işlerinde kayıtlı işsizlerimizi geçici süre ile istihdam etmeye başladık. Bu sayı 2010 yılında 250 kişiye, 2011 yılında ise 675 kişiye çıktı dedi.
     Akdeniz, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbekin gayretleri ile sayının 2012 ve 2013 yılları için 2 bin kişiye çıkarıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     2 bin kişi, 9 ay süreyle kamu kurumlarında istihdam edilecek. Çeşitli kamu kurumlarında çalıştırılacak işçilerimiz, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, vadi, dere ıslahı ve erozyon engelleme çalışmalarını gerçekleştirecek. İşçilere asgari ücret seviyesinde ödeme yapılacak. İstihdam edilecek 2 bin işçinin kent ekonomisine aylık girdisi, 2 milyon 300 bin lira olacak.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER