BDPli milletvekillerinin açlık grevi

BDPli milletvekillerinin açlık grevi -Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Ay: -Ne olursa olsun insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir


DİYARBAKIR (A.A) - Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Ne olursa olsun, insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir dedi.
     Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Şube Başkanı Ay ve dernek yöneticileri, Belediye Konukevinde açlık grevi başlatan bazı BDPli milletvekillerini ziyaret etti.
     Basına kapalı yapılan ziyaretin ardından açıklama yapan Şube Başkanı Ay, insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkının kutsal olduğuna inandıklarını söyledi.
     Toplumun bütün kesimlerinde açlık grevleriyle ilgili olarak ciddi hassasiyet geliştiğini belirten Ay, Ne olursa olsun, insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir. Bunun için grevde bulunan mahpusların açlık grevlerinin bir an önce sona erdirilmesi için başta siyasal iktidar olmak üzere bu konuda söz söyleyebilecek tüm kişi, kurum ve kuruluşları üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmek üzere zaman kaybetmeden göreve çağırıyoruz dedi.
     Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Çoban da konuşmasını Kürtçe yaptı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDPli milletvekillerinin açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER