BDP Batman Milletvekili Ata

BDP Batman Milletvekili Ata Kadın katliamlarına karşı mücadelemizi artırarak cins bilincini yükselteceğiz


BATMAN (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kadın katliamlarına karşı mücadelemizi artırarak cins bilincini yükselteceğiz dedi.
     Batman Kadın Platformunca Güney Kent Mahallesinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ata, Gercüşte ve Hakkarinin Yüksekova ilçesinde kadın cinayetleri işlendiği haberini aldıklarını ifade ederek, yıl boyunca düzenledikleri tüm etkinliklerde kadına yönelik şiddete karşı olduklarını belirttiklerini söyledi
     Ata, Kadın Platformu ve Özgür Kadın Hareketi olarak erkek egemen zihniyetinin karşısında olduklarını ifade ederek, Kadın statüsünün geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk gelen kadın cinayetleri örgütlü kadına verilen bir mesajdır. Dün Gercüşte tanınmayacak halde bulunan Besna kardeşimiz ve yine Yüksekovada yaşanan kadın katliamında yaşamını yitiren genç arkadaşlarımızı unutmayacağız. Yaşamını bu cinayetlerle yitiren tüm kadınları da unutmayacağız. Kadın katliamlarına karşı mücadelemizi artırarak cins bilincini yükselteceğiz. Militarist tüm cins milliyetçiliği politikalara karşı her zamankinden daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber BDP Batman Milletvekili Ata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER