BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Suriyede demokratik yeni bir rejimin kurulması için daha çok siyasi çaba ortaya koymalıyız


MARDİN (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Suriyede demokratik yeni bir rejimin kurulması için daha çok siyasi çaba ortaya koymalıyız dedi.
     BDP Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ile partisinin Nusaybin İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kışanak, burada yaptığı konuşmada, KCK operasyonlarından bir sonuç alınma ihtimalinin olmadığını, bu nedenle operasyonların boşa çıktığını ileri sürdü.
     Operasyonlar sonucunda 10 bin arkadaşlarının cezaevine konulduğunu ifade eden Kışanak, Ama direniş ve örgütlü mücadele sanki bu operasyonlar hiç olmamış gibi devam ediyor. Tam tersine halkımız mücadelesini daha da büyütmek için öz veriyle çalışıyor, mücadele ediyor. Yarın öbür gün arkadaşlarımız serbest bırakılırsa cezaevlerin kapısı açılırsa bu süreç çözüme doğru giderse bu sizin emeğiniz, bu sizin mücadeleniz, bu sizin direnişin bir sonucu olacaktır. Hep beraber bunu başarırsak özgür bir yarını, özgür bir geleceği sağlayabiliriz diye konuştu.
    
     -Suriye-
    
     Suriyede yaşanan olaylara da değinen Kışanak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Yüreklerinin bir parçasının Rojavada kaldığını vurgulayan Kışanak, şunları söyledi:
     Biz Ortadoğudaki gelişmelerin tamamına karşı duyarlıyı, hassasız. Ancak Kürt halkının yaşadığı durumu da yakından takip ediyoruz. Ben biliyorum, sizler burada bu savaştan, bu zulümden zarar gören kardeşlerinizi bağrınıza basıyorsunuz, elinizden gelen imkanları onlara katkı sunmaya ve destek olmaya çalışıyorsunuz. Suriyede demokratik yeni bir rejimin kurulması için daha çok siyasi çaba ortaya koymalıyız. Rojavadaki halkımızın yürüttüğü mücadeleye daha fazla destek olmalı, özgürlük ve özerlik imkanlarını daha çok sahiplenmeliyiz. Orada yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta anında tepkimizi ortaya koymalıyız. Burada da direnişi yükseltmeliyiz.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Şengül Oymak / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER