Belediye Başkanı Gümrükçüoğlunun esnaf ziyaretleri

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlunun esnaf ziyaretleri


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Mahallesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.
     Gümrükçüoğlu, Trabzonu gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     Ortahisarı tekrar cazibe merkezi haline getirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, Ortahisar Trabzonun en eski yerleşim yerlerinden biri. Ortahisarın batısında kalan Zağnos Vadisi ile doğusunda kalan Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm projelerini sürdürüyoruz dedi.
     Ortahisarın tarihi kimliğini tekrar ön plana çıkarmak için Trabzon Valiliği ve TOKİ ile ortak bir çalışma başlatarak gerekli proje çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Projenin hayata geçirilmesiyle tarihi merkezde butik oteller, lokantalar, yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği iş yerleri yer alacak. Ortahisar ve Pazarkapı mahallelerini kapsayan Koruma İmar Planı sınırları içerisinde kalan tarihi mekanda yapılacak kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan üç ile beş yıl içerisinde Trabzonun en önemli kültür, turizm ve alışveriş merkezi haline gelecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Gümrükçüoğlunun esnaf ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER