Belediye Başkanı Tahmazoğluna Restorasyon ödülü

Belediye Başkanı Tahmazoğluna Restorasyon ödülü


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bostancı ve Gümrük Hanı restorasyon uygulamasındaki başarılı çalışmasından dolayı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma fuarı 18-21 Ekim arasında Antalya EXPO Centerda düzenlendi.
     Başkan Tahmazoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da katıldığı fuarda, teşekkür belgesini ÇEKÜL Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleşin elinden aldı.
     Belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana şehrin güzelleşmesi adına ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Tahmazoğlu, çalışmalar kapsamında tarihi Bostancı Mektebi ve Gümrük Hanının geçen yıl restore edildiğini ifade etti.
     Tahmazoğlu, Bostancı Mektebinin bölgedeki vatandaşın sosyal tesis ihtiyacını karşıladığını aktardı. Sosyal tesiste, meslek edindirme, İngilizce, dikiş nakış ve okuma yazma kursu verildiğini bildiren Tahmazoğlu, tesiste kütüphane de bulunduğunu dile getirdi.
     Tarihi Gümrük Hanının da geçen yıl 9 ay gibi kısa sürede restore edildiğini anımsatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantepte ne kadar el sanatları ustamız varsa hepsini Gümrük Hanına topladık. Gümüş işlemeciliği, sedef ve bakır işçiliği, kilim dokuma, yemeni yapımı, kutnu kumaş, sedef bakır işlemesi, ahşap işleri, antika sanatlar yapılıp sergileniyor. Hanımızın ortasında dibek kahvesi içilebilecek bir mekan da var. Burası yaşayan bir müze olarak çalışıyor. Turistler de buraya yoğun ilgi gösteriyor.
     Tahmazoğlu, belediye olarak Arasa Meydanından başlamak üzere, Kabasakal Camisine kadar tüm sokaklarda sokak sağlıklaştırma çalışması yaptıklarını, çalışmalarının Pişirici Mescidi ile Şıh Cami arasındaki alanda yoğunlaştığını kaydetti.
     Bu arada açıklamada, Şahinbey Belediyesi projelerini inceleyen Bakan Günayın, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerinden dolayı Başkan Tahmazoğluna teşekkür ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Tahmazoğluna Restorasyon ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER