Belediyenin sit alanında yaptığı çalışma durduruldu

Belediyenin sit alanında yaptığı çalışma durduruldu -Vanın Edremit ilçesindeki Kız Kalesi çevresinde belediye tarafından başlatılan çalışma, izinsiz yapıldığı gerekçesiyle durduruldu -Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Karabayram:


VAN (A.A) - Vanın Edremit ilçesinde, belediyenin birinci derece arkeolojik sit alanında yaptığı düzenleme çalışması, Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından durduruldu.
     Edremit İlçe Belediyesi, tarihi Kız Kalesi çevresinde duvar örme ve yer düzenleme çalışması başlattı. Çalışmaların devam ettiği sırada ihbar üzerine bölgeye giden Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, gerekli uyarılarda bulunarak çalışmayı durdurdu.
     Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile birlikte kale etrafında inceleme yapan Karabayram, çalışmanın arkeolojik sit alanı dışında kalan bölgede yapıldığını ve aslında tarihi kalenin korunmasına yönelik olduğunu söyledi.
     Ancak ilgili kurumlara bilgi verilmemesi ve gerekli izinlerin alınmamasından dolayı sorun yaşandığını kaydeden Karabayram, şöyle konuştu:
     "Burada bir çalışma yapıldığı ihbarı üzerine hemen müdahale ettik ve belediyenin yaptığı çalışmayı durdurduk. Onlar da hemen çalışmayı sollandırıp buradan ekiplerini geri çekti. Bu saatten sonra Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü karar verecek. Burası Edremit ilçesinin göz nuru olarak adlandırılan Kız Kalesi. Kalenin tarihsel süreçte de çok önemli bir yeri var. Belediyemiz burada koruma amaçlı bir duvar örmüş ve yer düzenlemesi yapmış. Kalenin bazı kesimlerinde çok az parçalar yerinden oynamış. Biz bunları tekrar yerlerine bıraktıracağız. Bununla ilgili projelerimizi hazırlatacağız. Çok hızlı bir müdahaleyle buradaki tarihi yapının fazla yıpratılmadan önlediğimizi düşünüyorum."
     Belediyeye ait araçlar ve işçiler kaleden ayrılırken, Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından verilecek karara kadar alan çalışmalara kapatıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar-Cemal Aşan/Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Belediyenin sit alanında yaptığı çalışma durduruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER