BEÜnün merkezi laboratuvarında enerji sıkıntısı

BEÜnün merkezi laboratuvarında enerji sıkıntısı -BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Güney: -Bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik akımı çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) oluşturulan merkezi laboratuvardaki cihazlar, elektrik kesintisi ve dalgalı elektrik akımı nedeniyle çalıştırılamıyor.
     BEÜnün Rahvadaki yerleşkesinde yaklaşık bin metrekare alana kurulan ve Türkiyedeki birçok üniversitede bulunmayan cihazlarla donatılan merkezi laboratuvar, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik akımı nedeniyle kullanılamıyor.
     Üniversite yönetimi, konuyla ilgili girişimlerde bulunmasına rağmen, çözülemeyen elektrik sorununu kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor.
     BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik akımının çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi.
     Elektrik sorunundan dolayı aldıkları cihazları firmaların kuramadığını ifade eden Güney, şöyle konuştu:
     Yaşanan elektrik sorunu için ilgili kurumlara başvurduk. Bu konuda yaşayacağımız sıkıntılardan ilgili kurumu sorumlu tutacağız. Bu kurum bize düzenli elektrik vermekle sorumlu. Burada yaptığı hizmetin kalitesi tartışılır. Bitlis elektrik kesintisin sık yaşandığı bir yer. Kesin olarak yatırım yapılması gerekiyor. Yöneticilerin de bunu kabul etmesi gerekiyor. Bu sorunu kabul etmedikçe ve sorunu çözmek için çalışmadıkça, bu sorunlar çözülemez. Burada milyon dolarlık yatırım var. Devlet Planlama Teşkilatına (DPT) sunduğumuz projeler kapsamında bize gelen birçok cihaz var. Bu cihazların çalışması düzgün elektrik üretimiyle mümkün. Hiçbir firma buraya cihazını kurmak istemiyor.
     Güney, üniversite olarak kendi elektriklerine üretmenin hesabını yaptıklarına değinerek, ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili somut adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BEÜnün merkezi laboratuvarında enerji sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER