Bilecikte bir fabrikada çalışan

Bilecikte bir fabrikada çalışan 250 işçi protesto yürüyüşü düzenledi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte bir fabrikada çalışan 250 işçi protesto yürüyüşü düzenledi.
     Vezirhan beldesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan ve DİSKe bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçiler, mesai çıkışında otobüslerle Bilecike gelerek İl Özel İdare Kavşağında toplandı.
     Slogan atan işçiler, ellerindeki dövizlerle İstiklal Mahallesinde bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası yakınlarına kadar yürüdü.
     Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, işçilerin çalışma hayatının tamamen sermayenin istediği şekle dönüştürülmeye çalışıldığını iddia etti.
     İş kolunun, sendikalaşma hakkının ve sosyal güvenlik sisteminin geçerli olmadığı, istihdam bürolarıyla birlikte Türkiyede tamamen çalışma hayatının allak bullak edilmeye çalışıldığını savunan Serdaroğlu, şöyle konuştu:
     "Ülkede insanların, işçilerin oylarıyla gelmiş bir hükümetin sermayeye sürekli göz kırpmasına tahammül edemiyoruz. Metal işçileri, 65 yıllık mücadele birikimini bu dönemde kullanmaya hazırdır. Biz, önümüzdeki prosedür neyi gerektiriyorsa onu uygularız. Grev gerekiyorsa grev de yapmaya hazırız. Biz, böyle sinsice uygulanan ve gelecekte bugün işçilerin birçoğunun elinden alınan hakların alınmasına müsaade etmeyeceğiz. İşçi sınıfı olarak geçmişte bu ve benzeri birçok saldırıyı geri püskürtmeyi nasıl hep birlikte başardıysak, bugün de aynı başarıyı sağlayacak potansiyele sahibiz."
     Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bitti.
     Bozüyük ilçesinde de İsmet İnönü Caddesinde toplanan Türk Metal Sendikasına bağlı işçiler, Cumhuriyet Meydanına kadar slogan atarak yürüdü. Türk Metal Sendikası Bozüyük Şube Başkanı Cemal Güneyin basın açıklamasının ardından grup, olaysız olarak dağıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mesut Tankulu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bilecikte bir fabrikada çalışan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER