Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi


BİLECİK (A.A) - Bilecik İl Merkez Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timince, okullarda öğrenim gören öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendiriyor.
     Trafik timleri, merkeze bağlı Vezirhan beldesi ilk ve ortaokulunda, "trafik eylem planı" kapsamında öğrencilere yönelik uygulanan eğitim seminerleri ile trafik kurallarına saygılı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Okul yönetimlerinin de katkılarıyla düzenlenen trafik eğitim seminerlerinde öğrencilere karşıdan karşıya geçiş, servis araçlarına inme ve binme ile araç içerisinde uyulması gereken kurallar başta olmak üzere trafikle ilgili tüm kurallar öğretiliyor.
     Trafik konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve trafik bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasını sağlamayı amaçlayan jandarma trafik timlerinin eğitim faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi.
     Öte yandan, servis sürücülerine yönelik eğitimde de, uymaları gereken kurallar ve yönetmelikler konusunda bilgilendirilirken, servis araçları ve sürücüler denetlendi.
    
     -YURTKURdan "sinema günleri" etkinliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Bilecik Müdürlüğü, yurtlarda barınan öğrencilere "Sinema Günleri" etkinliği kapsamında "Çanakkale yolun sonu" filmini izletti.
     YURTKUR Bilecik Müdürü Selahattin Bulmuş, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun katkılarıyla yurtta kalan gençlere tarihi aktarmak için sinema günleri etkinlikleri düzenlendiğini bildirdi.
     Öğrencilerin sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Bulmuş, "Tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor. Tarihimizde yaşanan olayları konu alan Çanakkale yolun sonu filmini örgecilerimizle izledik" ifadesini kullandı.
     Bulmuş, hafta sonunda öğrencilerle birlikte Çanakkale gezisi düzenlediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER