Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden işletmecilere

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden işletmecilere uyarı


SİİRT (A.A) - Siirtte sanayi sicil belgesi almış olan sanayi işletmelerinden bir önceki yıla ait faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvelini 30 Nisana kadar vermeyenlere para cezası uygulanacağı açıklandı.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi alan firmaların bir yıllık faaliyetlerini gösterir işletme cetvelini her yıl nisan ayı sonuna kadar il müdürlüklerine vermeleri gerektiği hatırlatılarak, işletme cetvelini süresi içerisinde vermeyen sanayi işletmelerine, aynı kanunun 9. maddesi uyarınca 731 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
     İşletmelerin işletme cetvelini, bakanlığın sitesindeki ilgili menüyü kullanarak verebileceği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     İşletmeler işletme cetvelini aynı sayfada yer alan, anket formunu doldurarak da il müdürlüklerine verebilirler. İşletme cetvelinde kapasite ve fiili üretim miktar birimlerinin, ürün kodu birimi ile aynı olması zorunlu. İlimizdeki firmaların cezai duruma düşmemeleri için yıllık işletme cetvelini süresi içerisinde vermeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden işletmecilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER