Bisiklet

Bisiklet -Konya Torku Şeker Bisiklet Takımı, Tai Gölü Turunda Türkiyeyi temsil edecek


KONYA (A.A) - Türkiyenin ilk Continental Bisiklet Takımı Torku Şekerspor, sezonun uluslararası programında bulunan ve UCI 2.1 klasmanında yer alan Tai Gölü Turunda Türkiye için yarışacak.
     Çin Bisiklet Federasyonunun organize ettiği ve 1 Kasımda Wuxiden başlayıp, 8 Kasımda Jiangsuda son bulacak olan Tai Gölü Turunda 8 etaptan oluşan 1000 kilometre geçilecek.
     Birbirinden önemli 22 takımdan 132 sporcunun ter dökeceği yarışlarda Konya Torku Şekersporu Yuriy Metlushenko, Muhammet Atalay, Sergiy Grechyn, Bekir Baki Akırşan, Secaattin Dazkırlı ve Ahmet Örken temsil edecek. Konya Torku Şekerspor Kulübü Başkanı Yavuz Erence, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının önemli uluslararası bir turda Türkiyeyi temsil edeceğini söyledi.
     Bisikletin beşiği Konyada bu spora en büyük desteği verdiklerini ifade eden Erence, Geçmişte yaptığımız yatırımın karşılığını aldık. Takımımızda gelecek vadeden, gençlerde Avrupa şampiyonu olmuş bisikletçilerimiz var. Sporcularımızın Çinden de güzel sonuçlar alarak ülkemize döneceklerine inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER