Bosnalı 5 öğrenci İzmir Üniversitesinde burslu

Bosnalı 5 öğrenci İzmir Üniversitesinde burslu okuyacak


İZMİR (A.A) - Bosna Hersekte yaşanan savaşta ailelerini kaybeden gençlerin eğitimi için hizmet veren Eğitim Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Herseki İnşaa Ediyor Derneğinin 5 öğrencisi, gelecek yıl İzmir Üniversitesinde burslu eğitim alacak.
     İzmir Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir dizi görüşmeye katılmak üzere İzmire gelen Eğitim Bosna Herseki İnşaa Ediyor Derneği Başkanı Jovan Divjak ve Genel Sekreteri Edin Becarevic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak eşliğinde İzmir Üniversitesini ziyaret etti.
     Ziyarette İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Üyesi Ali Rıza Doğanata ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile biraraya gelen heyet, Bosna Hersekte yaşanan savaşta ailelerini kaybeden çocukların eğitimi için İzmir Üniversitesinden destek sözü aldı.
     Gelecek yıl 5 Bosnalı öğrencinin İzmir Üniversitesinde burslu eğitim almasının yanı sıra Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile de Erasmus ve ikili işbirliği anlaşmaları yapılması planlanıyor.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Bosnalı 5 öğrenci İzmir Üniversitesinde burslu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER