Bukartta online ağ genişliyor

Bukartta online ağ genişliyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Kişiselleştirilmiş Seyahat Kart Yönetim Sistemi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların ardından özel okul ve dershanelerde de öğretmen ve öğrencilerin bu kart işlemlerini evraksız olarak online yapabileceği bildirildi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Burulaş Bilet Sistemleri Müdürlüğünün bir araya gelerek iki yıl önce başlattığı Kişiselleştirilmiş Seyahat Kart Yönetim Sistemi, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların ardından özel okul ve dershaneleri de online iletişim ağı içine almaya başladı.
     Sistem kapsamında 7 merkez ilçedeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların yanında özel okul ve dershaneler de Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünce kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile sistem girip, öğrenci ve öğretmenlerin Bukart işlemlerini yapma imkanı buldu. Geçtiğimiz yıl 178 bin 835 öğrenci ile 15 bin 960 bin öğretmenin Bukart vize işlemleri belgesiz online olarak gerçekleştirildiği açıklandı.
     Özel okul, dershane ve üniversiteler arasında imzalanan protokoller sonrasında belgesiz işlem yapan öğretmen ve öğrenci sayısının 280 bini aşması bekleniyor.
    
     -Ulaştırma Bakanlığı tarafından inceleniyor
    
     Sadece Bursada uygulanan ve 2011 yılı için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülünü kazandıran Kişiselleştirilmiş Seyahat Kart Yönetim Sistemi, zaman tasarrufu ve kağıt israfının önüne geçilmesi bakımından Ulaştırma Bakanlığı tarafından da model olarak incelendiği bildirildi. Sistemin uygulamaya girdiği 2010 yılında 180 bin adet A4 kağıdı tasarrufu sağlanırken, günümüzde özel okul ve dershanelerin de sisteme alınmasıyla yaklaşık 300 bin adet A4 kağıdından tasarruf sağlanmış olduğu açıklandı.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bukartta online ağ genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER