Bülent Ecevit Üniversitesindeki arbede

Bülent Ecevit Üniversitesindeki arbede -Üniversite salonunda forum düzenlemelerine izin verilmediği gerekçesiyle rektörlük önünde protestoda bulundukları sırada gözaltına alınan 21 öğrenciden 7si adliyeye sevk edildi (


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, Bülent Ecevit Üniversitesi konferans salonunda forum düzenlemelerine izin verilmediği gerekçesiyle rektörlük önünde protestoda bulundukları sırada gözaltına alınan 21 öğrenciden 7si adliyeye sevk edildi.
     Dün, Öğrenci Kolektifleri üyesi 21 öğrenci, taleplerinin kabul edilmediğini ileri sürerek rektörlük binası önünde yaptıkları protesto sırasında gözaltına alınmıştı. Öğrencilerden 14ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
     Bülent Ecevit Üniversitesinin gözaltında bulunan 7 öğrenci için özel güvenlik görevlilerine hakaret ve darp ettiği iddiasıyla şikayetçi olunması üzerine zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
    
     -Üniversite öğrencilerinden açıklama-
    
     Bülent Ecevit Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, Zonguldak Adliyesi önüne gelerek gözaltına alınan öğrencilere alkışlarla destek verdi.
     Öğrenciler adına açıklama yapan Burcu Özbek, amaçlarının dün üniversitenin konferans salonunda YÖK ile ilgili forum düzenlemek olduğunu öne sürdü.
     Üniversite tarafından akademisyen ve öğrencilerin foruma gelmesinin engellendiğini iddia eden Özbek, şunları kaydetti:
     Son güne kadar bize salonu verdiklerini söyleyen üniversite yönetimi, konferans salonunu önün gittiğimizde özel güvenlik ile barikat kurup salonun kapısının kapatmışlardır. Öğrencilerin en doğal hakkı olan rektör ile görüşme talebimiz üniversite güvenliği ve polis ekipleri tarafından geri çevrilmiştir. Özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri hiç bir uyarı yapmadan arkadaşlarımızı gözaltına almıştır. Gözaltına alınan 21 arkadaşımızdan 14ü serbest kalırken 7 kişi bırakılmayıp adliyeye sevk edilmiştir. Üniversite yönetimi adliyeye sevk edilen arkadaşlarımız hakkında hakaret ve darp iddiasıyla şikayetçi olmuştur.
     Dün, Zonguldakta, Bülent Ecevit Üniversitesi konferans salonunda forum düzenlemelerine izin verilmediği gerekçesiyle rektörlük önünde protestoda bulunan öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıkmış, polisin müdahale ettiği olayda 21 öğrenci gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bülent Ecevit Üniversitesindeki arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER