Bulgar tır şoförlerinin boykotu

Bulgar tır şoförlerinin boykotu -Geçen hafta 36 saat süren boykot nedeniyle, Türk sınır kapılarında oluşan tır kuyrukları sona erdi -Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: -"Gümrük kapılarımızda tır kuyruğu ve buna bağlı olar


EDİRNE (A.A) - Bulgar tır şoförlerinin geçen hafta 36 saat süren boykotu nedeniyle, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan tır kuyrukları sona erdi.
     Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır giriş ve çıkışlarında hiçbir sorun olmadığını söyledi.
     Metin, Avrupaya açılan sınır kapılarında tır kuyruğu bulunmadığını vurgulayarak, "Dün Kapıkuledeydik, bugün de Hamzabeyli Sınır Kapısındayız. Herhangi bir tır kuyruğu söz konusu değil, problem çözülmüş vaziyette. İşlemler normal şekilde devam ediyor. Türkiye ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanlıkları arasında müzakereler devam ediyor. Gümrük kapılarımızda tır kuyruğu ve buna bağlı olarak bir sıkıntı yok" diye konuştu.
    
     -Uzun tır kuyrukları oluşmuştu-
    
     Bulgar tır şoförlerinin 16 Mayıs Perşembe günü Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarını geçişe kapatması sonucu, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından tır giriş, çıkışı sağlanamamış Türkiye ve Bulgaristan taraflarında kilometrelerce tır kuyrukları oluşmuştu.
     Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki yoğunluğun önüne geçilmesi için çok sayıda tır, İpsala Sınır Kapısına yönlendirilmiş, 36 saat süren boykotun sona ermesi sonucu sınır kapılarından tır geçişleri başlamıştı.
     Boykot nedeniyle oluşan yığılmalar ve Bulgaristan tarafının günlük 450 tır geçişine izin vermesi nedeniyle sınır kapılarında yoğunluk oluşmuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci - Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Bulgar tır şoförlerinin boykotu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER