Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Defterdarlık ve SGK önünde toplanan çalışanlar, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı -Çalışanlar hafif raylı sistem güzergahında yürüyünce ulaşımda kısa süre aksama yaşandı (Fotoğraflı


ANTALYA (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Antalya Defterdarlığı önünde toplanan gruptakiler, ellerinde Bu iş yerinde grev var yazılı pankart taşıyarak, Yargıda adalet istiyoruz, Ücretli köle olmayacağız şeklinde slogan attı. Gruptakiler, daha sonra SGK İl Müdürlüğüne giderek burada da bir süre slogan attı, davul zurna eşliğinde halay çekti.
     Bir günlük iş bırakma eylemine katılan çalışanlar, daha sonra Şarampol Caddesinden Attalos Heykeline yürüdü. Gruptakiler, Şarampol Caddesinde hafif raylı sistem güzergahında yürüyünce tramvay ulaşımında kısa süreli gecikme yaşandı.
     Grup adına Attalos Heykeli önünde basın açıklamasını okuyan Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, bugün gerçekleştirdikleri iş bırakmanın bir uyarı olduğunu söyledi.
     Taleplerinin karşılanmaması halinde genel grev yapacaklarını kaydeden Ünal, Toplu sözleşme ve grev hakkının önündeki fiili engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Tüm emekçileri birlik olmaya, haklarımıza ve geleceğimize yönelik muhtemel saldırılara karşı ortak hareket etmeye çağırıyoruz dedi.
     Açıklamanın ardından BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, 2012 yılında ödediği dolaylı ve dolaysız vergilerle vergi rekortmeni olarak ilan ettikleri bir üyelerine plaket verdi.
     Gruplar, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER