Bursada kamulaştırma ve yıkım

Bursada kamulaştırma ve yıkım -Merkez Osmangazi Belediyesi, cami çevresinin düzenlenmesi ve meydan kazandırılması projesi çerçevesinde kamulaştırdığı 4 binadan ilkini yıktı


BURSA (A.A) - Merkez Osmangazi ilçesinde, cami çevresinin düzenlenmesi ve meydan kazandırılması projesi çerçevesinde kamulaştırılan 4 binadan ilkinin yıkımı gerçekleştirildi.
     Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ovaakça Mahallesinde cami çevresinin açılması ve mahalleye meydan kazandırılması amacıyla kamulaştırılan 4 binadan ilki belediye ekipleri tarafından yıkıldı.
     320 bin liraya kamulaştırılan ve toplam 226 metrekare alana kurulu 3 katlı binanın ardından, diğer 3 binanın da yıkılmasıyla elde edilecek alan park düzenlemesi ve yol olarak değerlendirilecek.
     Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallelere nefes aldıran kamulaştırma yıkımlarının ihtiyaç duyulan noktalarda devam edeceğini belirtti.
     Bu çalışmaların mahalleleri rahatlatırken kentsel dönüşümün de önünü açtığını ifade eden Dündar, Bu tür çalışmaları yaptığımız bölgelerde hareketlenmeler oluyor. Vatandaşlarımız da kendi evlerini, binalarını yenilemeye yöneliyor. Böylece kentsel dönüşüm doğal haliyle gerçekleşiyor dedi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada kamulaştırma ve yıkım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER