Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Altın Kafeste Yangın, Rahvan Giden Atlılar, Karmakarışık ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) Karmakarışık, Rahvan Giden Atlılar, Sarıpınar 1914 ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek.
     Ray Cooneyin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzunun çevirdiği Karmakarışık adlı oyunun yönetmenliğini Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooneyin en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen Karmakarışık, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Özen Yulanın yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği Rahvan Giden Atlıların ise dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargının rol aldığı oyunda, Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur mesajı işleniyor.
     Oyun, Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve cumartesi saat 18.00de sahneye konulacak.
     Reşat Nuri Güntekinin Değirmen adlı romanından Turgut Özakmanın uyarladığı ve Mustafa Kurtun yönettiği Sarıpınar 1914 adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem ve Ahmet Somers rol alıyor. Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartıka ait oyunda, 1914te Osmanlı Devleti döneminde, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde 11 ve 12 Aralık tarihlerinde saat 20.00de seyirciyle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği Çizmeli Kedi adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde 9 ve 11 Aralık günleri saat 14.00te sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği Osmancıkın dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı Osmancık oyunu, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı devletinin kuruluşunu konu alıyor.
     Oyun Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi günü ise saat 14.00te sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu ayrıca, Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00te, cumartesi ise saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER