Bursada yarım asırlık teleferik hattı sökülüyor

Bursada yarım asırlık teleferik hattı sökülüyor -Kentte 50 yıl önce işletmeye açılan teleferiği taşıyan teller, ekipler tarafından indiriliyor -Şu anda 4 bin 500 metre olan hat yenilenerek, 8 bin 500 metreye çıkarılıp Oteller bölgesin


BURSA (A.A) - Bursada, teleferik sisteminin yenilenmesi ve uzatılması çalışmaları kapsamında 50 yıl önce kurulan hattaki tellerin sökülmesine başlandı.
     Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin simgeleri arasında yer alan ve 1963 yılında işletmeye açılan teleferiği yenilemek ve hattı Oteller bölgesine kadar ulaştırmak için ulaşım araçlarını taşıyan telleri söküyor.
     Ekipler, yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki kalın çelik halatların sökümü öncesi çevrede bulunan binaların zarar görmemesi için önlem aldı ve geçici kuleler dikildi. Teferrüç istasyonuna kurulan makara düzeneğiyle hat üzerindeki çelik teller, kuleler aracılığıyla titizlikle indiriliyor.
     Söküm işleminin yaklaşık 10 günde tamamlanmasının ardından hatta yer alan eski direkler kaldırılacak ve yeni sisteme ait "gondol" tipi kabinleri taşıyacak yeni direklerin dikilmesine geçilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, kent merkeziyle Uludağ arasındaki ulaşımda yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi olan yarım asırlık teleferiğin daha modern ve konforlu hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların hızla sürdüğünü bildirdi.
     Yenileme çalışmalarının ardından teleferiğin 4 bin 500 metrelik hattının Oteller bölgesine kadar uzatılarak 8 bin 500 metreye çıkarılacağını ifade eden Altepe, Uludağın, yılın 12 ayında değerlendirilmesine yönelik çalışmaların en önemlisinin, yeni teleferik hattı olduğunu belirtti.
     Altepe, yeni sistemde teleferikten yararlanmak için sıra bekleme sorunu bulunmayacağı bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     "Teferrüçten teleferiğe binenler, 22 dakika sonra Oteller bölgesine ulaşıp kayak yapabilecek. Bu sayede sadece kış sezonunda değil, yaz aylarında da Uludağdaki konaklama tesislerini kullanma imkanına kavuşacağız. Hedefimiz; yeni teleferiğin temmuz ayında Sarıalana, kasım ayında da Oteller bölgesine ulaşması. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz."
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursada yarım asırlık teleferik hattı sökülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER