Bursa Atatürk Stadı yıkılacak

Bursa Atatürk Stadı yıkılacak -İnşaat çalışmaları devam eden Timsah Arena Stadının tamamlanmasının ardından Bursa Atatürk Stadının yıkılacağı ve açığa çıkacak alanın meydan yapılacağı bildirildi


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmaları devam eden Timsah Arena Stadının tamamlanmasının ardından, Bursa Atatürk Stadının yıkılarak, açığa çıkacak alanın meydan yapılacağını bildirdi.
     Altepe, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demirözün yaptığı ziyaretteki konuşmasında, Altıparmak Mahallesine Bursanın en büyük meydanını yapacaklarını söyledi.
     Mevcut stadyumun eski görüntüsüyle kente yakışmadığını belirten Altepe, Bursanın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak yeni ve modern stadyuma ihtiyacı vardı. Bu nedenle Timsah Arena Stadını yapmaya karar verdik. Söz konusu stadyum, 45 bin kişilik kapasitesi ve yüksek teknolojisiyle Türkiyenin en iyi, dünyanın da sayılı yapılarından biri olacak dedi.
     Yüzde 90 oranında tamamlanan çalışmaların gelecek yaz aylarında tamamen sona ereceğini dile getiren Altepe, Stadyumun bulunduğu alanda zaten meydan inşası çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden Timsah Arena Stadının tamamlanmasının ardından, Bursa Atatürk Stadını yıkacağız. Açığa çıkacak alanı da meydan yapacağız. Stadyumun yerinin değiştirilmesinin temel hedeflerinden biri de buydu. Bursanın her şeyden önce meydana ihtiyacı var. Bu şehirde etkinlikler, şenlikler ve festivaller hala sokaklarda yapılıyor. Dolayısıyla önceliğimiz meydan. İnşallah Altıparmakta, dünyaya örnek olacak Bursanın en büyük meydanını inşa edeceğiz diye konuştu.
     Altepe, günün anısına konuklarına birer Bursa bıçağı hediye etti. Heyet, ziyaretin ardından Başkan Altepe ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursa Atatürk Stadı yıkılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER