Bursa Emniyet Müdürlüğünde dolandırıcılık uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğünde dolandırıcılık uyarısı


BURSA (A.A) - Bursa Emniyet Müdürlüğü, bilişim sistemlerini kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün, son zamanlarda alınan ihbarlar üzerine yaptığı incelemeler sonucunda, çeşitli internet sitelerinden sızdığı düşünülen zararlı bir yazılım (virüs) aracılığıyla, bilgisayarları kilitlenen vatandaşlardan, Türk Polisi logosu kullanılarak para talep edildiğini belirlediği kaydedildi.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     Yapılan incelemelerde zararlı yazılımın bilgisayarın açılması ile ekranı kapladığı ve masaüstüne erişimin engellediği; Bilgisayarınız Kilitlendi uyarısı vererek, bilgisayar kilidinin ve cezai kovuşturmanın önlenmesi için 200 lira ödeme yapılması gerektiği, ödeme sonucu bilgisayarın kullanıma geri açılacağı vaadinde bulunulduğu, ayrıca Türk Polis logosu ve Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü ibaresi kullanılarak yapılan dolandırıcılıktaki inandırıcılığının artırılmak istenildiği anlaşılmaktadır. Bilinmelidir ki, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Yapılan ön incelemelerde kullanıcıların bilgisayarlarına yerleştirilen virüs tarafından ekranlarının kilitlendiği belirlenmiştir. Bu virüsün, kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıs/şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir.
     Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bilgisayarına virüs yerleşen vatandaşların kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları istendi.
    
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Emniyet Müdürlüğünde dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER