Büyükşehirden etkili iletişim semineri

Büyükşehirden etkili iletişim semineri


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak için vatandaşla birebir iletişim kuran birimlerindeki bin 500 personele hizmet içi eğitim semineri verdi.
     Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, personele yönelik eğitim çalışmaları kapsamında öfke kontrolü, şiddet ve şiddetle mücadele, stresle başa çıkma yolları konularında eğitim seminerleri düzenledi. 2 ay süren eğitimler sonrasında ise Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eğitim alan personel katıldı.
     Sertifika töreninde konuşan Başkan Mustafa Akaydın, eğitim seminerlerinin son derece önemli olduğunu belirterek, Çağdaş, uygar, toplum iyi eğitilmiş toplum demektir. İnteraktif yapılan eğitimler son derece verimli olur. Bu eğitim modelinin Türkiyedeki belediyelere örnek olması gerekiyor. Zabıta, güvenlik, ulaşım esnafı ve evde bakım hizmetleri zaman zaman öfkeyle karşılaşılan meslek gruplarıdır. Bu nedenle iyi iletişim kurmak son derece önemlidir dedi.
     Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle zabıta hizmetlerinde ceza verici değil, uyarma, ikna etme modelleriyle iletişim kuran bir belediye modelini önemsediklerini belirtti.
     Mayıs ayında başlayan seminerler kapsamında Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta memurları, ulaşım esnafı, sosyal hizmet personeli, evde bakım çalışanları ve şoförlere eğitimler verildi. 2 aylık eğitim periyotunda bin 500 kişi uygulamalı eğitim aldı. Eğitimlerle çalışanların birebir iletişim içinde oldukları, vatandaşların sorunlarını dinleme, anlama ve çözüm üretme aşamalarında vatandaşla sağlıklı iletişim kurmaları ve verimli hizmet üretmeleri amaçlanıyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehirden etkili iletişim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER