Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, RIO+20 Dünya

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, RIO+20 Dünya Zirvesine katıldı -Asım Güzelbey: Gaziantep dünyanın en hızlı büyüyen 10 şehri arasında yer alıyor


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin Rio+20 Dünya Zirvesine katıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Brezilyanın Rio De Janerio kentinde Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen, Rio+20 Dünya Zirvesinde, mahalli idarelerin küresel iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma alanındaki rolleri konulu panel gerçekleştirildi.
     Dünyada iklim değişikliği konusunda önemli çalışmalara imza atan kuruluşların üst düzey temsilerinin yer aldığı panelde konuşan Güzelbey, Gaziantepte iklim ve sürdürülebilir kalkınma konusunda yapılanları anlattı.
     Güzelbey, Gaziantepin 1,5 milyon nüfusu ile Türkiyenin en büyük şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti. Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu sanayi potansiyeliyle Gaziantep dünyanın en hızlı büyüyen 10 şehri arasında yer alıyor. Doğal olarak bu önemli ilerlemeler bize artan çevre sorunlarını kontrol etmek ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, emisyonların azaltılmasına yönelik çözümler bulma konusunda sorumluluklar yükledi. Tabii bu sorumluluk doğrultusunda da Türkiyede İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlayan tek kent olmaktan gurur duyuyoruz.
     Kentte katı atıkların dönüşümü ve mevcut enerji kaynaklarının muhafazası için birçok önemli çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Güzelbey, Çevre Dostu kavramları kentsel planlamanın başına koyduklarını belirtti.
     Dünyadaki bütün yerel yönetimlerin sözcüsü olarak toplantıda sürdürülebilir kalkınma içinde yerel yönetimlere düşen sorumluluklar konusunda mesajlar veren Güzelbeyin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon panelde konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, RIO+20 Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER