Büyükşehir Kanunu Tasarısı

Büyükşehir Kanunu Tasarısı -MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru: Mutlaka bu kanun geri çekilmeli ve meclisten onay almamalıdır. Bunun vebaline ortak olunmamalıdır


TOKAT (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Büyükşehir Kanunu Tasarısının mutlaka geri çekilmesi gerektiğini belirtti.
     Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Kanunu Tasarısının masum bir kanun gibi kamuoyuna anlatıldığını ancak derinlemesine incelendiğinde tuzak bir kanun olduğunun anlaşıldığını iddia etti.
     Bu kanun tasarısının geri çekilmesi gerektiğini savunan Doğru, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Kanunu Tasarısı ile federasyona geçişin alt yapısının hazırlandığı görülüyor. Ancak ne hikmetse, AKP yetkililerinin bir kısmı bunu kabul etmiyor. Ancak, büyükşehir belediyelerinin sınırlarının il sınırlarına çekilmesi, belediye başkanının ilin tamamına hükmetmesi, fiilen bölgesel yönetime ve eyalet sistemine geçilmesini göstermektedir. Bu da sonuçta bölücü ve yıkıcı unsurların yıllardır dayattığı, bölge tabanlı demokratik özerklik ve otonomi çağrılarına cevap olacaktır. İstekler bir bir yerine gelmiş olacaktır. Bu durum ülkemiz lehine değildir. İç ve dış bölücü unsurlara yapılacak hizmet olan bu tablo, ülkemize çok pahalıya mal olacaktır. Mutlaka bu kanun geri çekilmeli ve meclisten onay almamalıdır. Bunun vebaline ortak olunmamalıdır.
     Doğru, belde belediyelerini tekrar köy statüsüne indirmenin var olan göçü hızlandıracağını savundu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Büyükşehir Kanunu Tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER