Buz hokeyi, anne babaların desteğini bekliyor

Buz hokeyi, anne babaların desteğini bekliyor -Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımlar Sportif Direktörü Göçmen: -Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçen antrenmanları aileler gelip izlerse, buz hokeyi hakkındaki ön yargıları ortadan kalkar


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Buz hokeyinin Türkiyede gelişmesi için yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.
     Erzurumdaki Buz Arena ve 500 kişilik Buz Pateni Salonunda kampa giren Türkiye Milli Takımı U14 erkekler ve U18 bayanlar çalışmalarına devam ediyor.
     Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün sürecek kampta, 12 antrenörün görev yaptığını söyledi.
     Türkiyede buz hokeyinin gelişmesi için Buz Hokeyi Federasyonunun yürüttüğü çalışmalar neticesinde kampa katılan sporcu sayısında yüzde 100ün üzerinde bir artış olduğunu belirten Göçmen, şöyle konuştu:
     Antrenmanlarımız çok eğlenceli ve geniş katılımın sağlandığı, modern tesislerde sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Buzun üzerinde şuanda 12, 13 ve 14 yaş grubu çalışıyor. Bu yaş oranı, Türkiyenin yıllardır yapmak istediği bir çalışma örneğidir. Bu kampların ardından büyük bayanlar kampları yapılacak. Çeşitli yaş gruplarında gelişim kampları planlanıyor.
     Göçmen, buz hokeyinin gelişmesinde ve daha geniş kitlelere yayılmasında ailelerin büyük pay sahibi olduklarını, anne ve babaların kamp dönemlerini yakından takip etmeleri gerektiğini dile getirdi.
    
     -Aileler, antrenmanları gelip izlemeli-
    
     Dostluk ve kardeşliğin ön plana çıktığı antrenmanları takip eden ailelerin, buz hokeyi hakkındaki yanlış algılarının değişeceğine inandıklarını ifade eden Göçmen, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın gelişimlerinin arttırılmasının hedeflendiği kampları aileler gelip takip etmeli. 12 veya 14 yaşındaki bir çocuğun buzun üzerinde nasıl durduğunu neleri başardığını aileler görmeli. Aileler antrenmanları izledikleri takdirde, her zaman soru işareti taşıyan, Acaba emniyetli bir spor mu, riskli mi, ne kadar sert bir spor gibi sorulara cevap bulur. Kamplar sayesinde yetenekli çocuklarımızın her geçen gün arttığını da görmüş olduk. Güvenli bir şekilde, tamamen dostluk ve kardeşlik ortamında yapılan antrenmanlarda çocukların gelişimine katkı sağlanıyor. Takım olma, arkadaşlık kurma yeteneklerinin de burada arttığını görebiliyoruz.
     Göçmen, son yıllarda minikler kategorisindeki katılımda büyük bir patlamanın olduğunu ve geniş kitlelere yayılmanın da Türk sporunda başarı için önem taşıdığını söyledi.
     Ailelerin hiç tereddüt etmeden çocuklarını buz hokeyine göndermeleri gerektiğinin altını çizen Göçmen, şöyle konuştu:
     En emniyetli sporlardan birisi buz hokeyidir. Tüm vücudu koruyan özel ve profesyonelce dizayn edilmiş malzemeden oluşan elbiselerle yapılan bir spor olan buz hokeyine aileler gönül rahatlığı ile çocuklarını gönderebilir. Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçen antrenmanları aileler gelip izlerse, anne ve babaların buz hokeyi hakkındaki ön yargıları ortadan kalkar. Çocuklarını buz hokeyine göndermek isteyenler kendi şehirlerindeki olimpik tesislere kayıt yaptırabilirler. 14 yaş altındaki sporcularımızı toplam 8 antrenörümüz çalıştırıyor.
     Göçmen, ayrıca U14 yaş kategorisindeki bayan sporcuların tecrübelerini arttırmak için zaman zaman bayanlarla erkeklere karışık gruplarda maç yaptırdıklarını, bunun da bayanlara avantaj sağladığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Buz hokeyi, anne babaların desteğini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER