Çanakkaledeki Diyabet yaz kampı devam ediyor

Çanakkaledeki Diyabet yaz kampı devam ediyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türkiye Diyabet Vakfı işbirliğiyle kentte ilk kez düzenlenen Diyabet yaz kampı devam ediyor.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Kubilay Ükinç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Yetkin ve Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yılmaz tarafından eğitimler verilen kamp, aynı zamanda alanlarında uzman birçok kişiyle diyabet hastalarını buluşturuyor.
     Kamptaki 15-30 yaş grubu katılımcılar kamp süresince hekim, hemşire ve beslenme uzmanlarının gözetiminde, sakıncalı durumlardan uzak durarak, kampı sürdürüyor. Kampta, Ankara, Tekirdağ, ve Çanakkalenin yanı sıra Iraktan da bir katılımcı bulunuyor.
     Doç. Dr. Kubilay Ükinç, yaptığı açıklamada, üniversitede, endokrinoloji bilim dalı bölümü oluşunca uzman kişilerle bir araya geldiklerini belirterek, kampı düzenlediklerini bildirdi.
     Hem kendimizi daha çok geliştirmek hem de diyabetlilerin yaşamlarını daha iyi sürdürebilmeleri için diyabeti tam anlamıyla öğretmek adına yola çıktık diyen Ükinç, Bugün kamp katılımcılarından görüyoruz ki doğru bir iş yapmışız. Bizim üniversitemizin yanı sıra farklı üniversitelerden de gelen ve bu çalışmaya ortak olan akademisyenlerimiz de var. Bu nedenle sadece hastalar açısından değil akademisyenlerinde bilgi paylaşımı açısından çok önemli bir çalışma dedi.
     Hemşire Hacer Karabulut da Diyabet Eğitim Hemşireliği kursunda duyduğum ve araştırdığım Tip 1 Diyabet Yaz Kampının Çanakkalede ÇOMÜ işbirliğiyle ilk kez düzenlenmesi benim için de çok güzel bir mesleki deneyim. Her sene düzenlenmesi, benim ve Tip 1 Diyabetli arkadaşlarımızın en büyük dileği. Çok eğitici ve keyifli bir kamp dönemi geçiriyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkaledeki Diyabet yaz kampı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER