Çanakkalenin Yapıldak köyünde heyelan

Çanakkalenin Yapıldak köyünde heyelan -Heyelanda, çam ağaçları denize sürüklendi


ÇANAKKALE (A.A) - Merkeze bağlı Yapıldak köyünde meydana gelen heyelanda, çam ağaçları denize sürüklendi.
     Yapıldak köyünde deniz kenarında kalan ve daha çok yazlık evlerin bulunduğu Saltık Mahallesine 200 metre mesafedeki çamlık mevkisinde, denize paralel uzanan tepelik mevkide yaşanan heyelan, bölge sakinlerini endişelendirdi.
     Heyelan sonrası yapılan incelemede, 20 metre çapındaki tepelik alanda toprağın denize kadar kütle halinde kaydığı görüldü. Çok sayıda çam ağacı, kayan toprakla birlikte denize kadar sürüklendi. Yaşanan doğa olayını bölgede mantar toplarken gören Halil İbrahim Kuloğlu, karşılaştığı manzara karşısında kısa süreli şok yaşadı. Kuloğlu, olayın ardından durumu ilgililere bildirdi.
     Yaklaşık 10 yıldır aynı yerde oturduğunu belirten Kuloğlu, ormanlık alanda sık sık doğa yürüyüşüne çıktığını ve daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını söyledi. Bu durum karşısında çok korktuklarını ifade eden Kuloğlu, Heyelanın nasıl meydana geldiğini bilmiyorum. Heyelan olan yerin biraz daha üst tarafında çok sulu bir zemin gördüm. Yetkililer bu sulu zeminin ve heyelanın neden kaynaklandığını araştırmalı. Bizim endişemiz, heyelan olan bölgenin çevresinde de toprağın hareket etmesinden dedi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkalenin Yapıldak köyünde heyelan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER