Çanakkaleye vakıf üniversitesi kurulması girişimleri

Çanakkaleye vakıf üniversitesi kurulması girişimleri -ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner: -İlimizde kurulacak her yeni yükseköğretim kurumuna, ÇOMÜnün her türlü desteği vermeye hazır olduğu bilinmelidir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kentte vakıf üniversitesi kurulması yönündeki girişimlerle ilgili, İlimizde kurulacak her yeni yükseköğretim kurumuna, ÇOMÜnün her türlü desteği vermeye hazır olduğu bilinmelidir ifadesini kullandı.
     Laçiner, yaptığı yazılı açıklamada, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı öncülüğünde kentte vakıf üniversitesi kurulması için 6 Kasımda düzenlenen istişare toplantısına, çok istemesine rağmen, Ankarada Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) gerçekleştirilen ve yükseköğretimi düzenleyecek yeni tasarının taslak çalışmaları nedeniyle katılamadığını belirtti.
     Çalışmalardan haberdar olduğunu ifade eden Laçiner, yeni bir üniversite kurulması konusundaki görüşlerini uzun zaman önce Vali Güngör Azim Tuna ile paylaştığını, bu yöndeki kurumsal istişarelerinin ise halen devam ettiğini bildirdi. Laçiner, şunları kaydetti:
     Doğal olarak Çanakkalede kurulacak her yeni eğitim öğretim kurumu, bilim insanları olarak bizleri memnun etmektedir. Bu bağlamda ilimizde kurulacak her yeni yükseköğretim kurumuna ÇOMÜnün her türlü desteği vermeye hazır olduğu bilinmelidir. ÇOMÜ, Çanakkalede kaynakların daha fazla eğitim ve öğretime ayrılmasından mutluluk duyar. Eminiz ki Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı, çalışmalarını vakıf senedi ve merhumun vasiyeti doğrultusunda gerçekleştirecektir. Yeni üniversite kurma girişimlerini takdirle karşılıyoruz ve bu cesur adımlarında girişimcileri tebrik ediyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkaleye vakıf üniversitesi kurulması girişimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER